Od piątku do niedzieli na Rynku w Bytomiu organizowany jest streetfoodowy festiwal. Będą food trucki, pokazy kulinarne, występy muzyczne oraz atrakcje dla dzieci.
Street food, czyli jedzenie uliczne, to popularna na całym świecie forma serwowania posiłków. Już dzisiaj do naszego miasta przyjadą food trucki z różnorodną ofertą kulinarną. Będą potrawy kuchni hiszpańskiej, amerykańskiej, belgijskiej, azjatyckiej i polskiej, zarówno dania mięsne, wegetariańskie, jak i coś na słodko.
Organizatorzy przygotowali również ciekawe imprezy. Podczas pokazów kulinarnych zobaczyć będzie można, jak przygotowują jedzenie bytomianin Jarosław Śliwka, uczestnik popularnego programu „Top Chef” oraz Kacper Salzman, który regularnie jeździ na staże do najlepszych restauracji w Europie. Wystąpi również zespół muzyczny Czarny Miś a dla najmłodszych przygotowano animacje.
Streetfoodowy festiwal rozpocznie się dzisiaj o godzinie 14 a zakończy w niedzielę 27 września o godzinie 20.
Street food, czyli jedzenie uliczne, to popularna na całym świecie forma serwowania posiłków. Już dzisiaj do naszego miasta przyjadą food trucki z różnorodną ofertą kulinarną. Będą potrawy kuchni hiszpańskiej, amerykańskiej, belgijskiej, azjatyckiej i polskiej, zarówno dania mięsne, wegetariańskie, jak i coś na słodko.
Organizatorzy przygotowali również ciekawe imprezy. Podczas pokazów kulinarnych zobaczyć będzie można, jak przygotowują jedzenie bytomianin Jarosław Śliwka, uczestnik popularnego programu „Top Chef” oraz Kacper Salzman, który regularnie jeździ na staże do najlepszych restauracji w Europie. Wystąpi również zespół muzyczny Czarny Miś a dla najmłodszych przygotowano animacje.
Streetfoodowy festiwal rozpocznie się dzisiaj o godzinie 14 a zakończy w niedzielę 27 września o godzinie 20.
Autor: LB
Zdjęcia: Streetfood Polska