Nowy trend wśród dietetyków - pasty na kanapke

2 min czytania
Nowy trend wśród dietetyków - pasty na kanapke

Nowy trend wśród dietetyków - pasty na kanapke

Pasty na kanapke jako pomysł na urozmaicenie diety warzywnej

Dietetycy prześcigają się w generowaniu coraz to dziwniejszych pomysłów żywieniowych. Choć warzywna dieta jest zdrowa, to wiele planów dietetycznych boryka się z problemem wysokiej kaloryczności przy jednoczesnym słabym zapokojeniu głodu u osób które stosują daną dietę. Trzeba przyznać że kanapki z pastami to tylko element takiej diety, jeśli jednak użyjemy kilkunastu zdrowych past które mamy do wyboru, z pewnością urozmaicimy sobie posiłki. Do dyspozycji mamy dziesiątki rodzajów past jajecznych, past rybnych. Dużą popularnością cieszą się również pasty warzywne, co najważniejsze taki posiłek jest nie tylko oryginalnym pomysłem na śniadanie czy kolację, ale również przekąską dla gości. Możemy do naszych przekąsek użyć czegoś nieco bardziej ekstrawaganckiego jak pasty z białej fasoli, pestki dyni (pasty z pestki dyni są bardzo zdrowe), czarnych oliwek, soczewicy, oliwki, jajek, możemy również spotkać takie które posiadają w konsystencji cebulę, smalec, szczypiorek, oliwę, koperek. Pasty na kanapke to nie tylko nowy trend wśród dietetyków, ale również wśród producentów którzy prześcigają się w pomysłach na tego rodzaju dodatki do kanapek.

Pasty kanapkowe - ważne profit płynące ze stosowania w diecie.

Pasty kanapkowe i dania sporządzone z ich pomocą są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Musimy użyć suchej patelni i nałożyć gładką masę jaką posiadają zdrowe pasty na jej powierzchnię. Natka pietruszki na pewno wspomoże nasze odczucia podczas konsumowania tego przepysznego dania. Do potrawy możemy dodać trochę soczewicy i oliwki, plasterki sera. Nie poleca się aby z daniem jeść wędliny ponieważ jest to niezdrowy element diety, choć tak często stosowany szczególnie na śniadania (zależy nam przecież na tym, aby stosować tylko zdrowe pasty, nie po to robimy szczegółową dietę aby stosować marnej jakości produkty). Cebulę, oliwe, smalec czy szczypiorek należy stosować z umiarem, natomiast jeśli stosujemy przyprawy, potrawa taka powinna zostać sporządzona na kolację. Pyszną pastę z miłą chęcią będziemy jeść wielokrotnie, ponieważ nasze kubki smakowe nie przyzwyczajają się zbytnio do smaku. Właśnie dlatego pasty kanapkowe to tak dobry pomysł na urozmaicenie jadłospisu!

Autor: Zewnętrzny materiał partnerski

faktybytom_kf